maanantai 1. kesäkuuta 2015

Mummokoira vanhenee!

Pölkky-mummolla eli Nikillä oli synttärit 23.5 ja se täytti 9 vuotta. Mihin tää aika menee?
Justhan vasta hain sen Virolahdelta pienenä harmaana pallerona. Ja nyt se alkaa olemaan vanhuuden harmaa :D
 
Käytiin perjantaina kaikkien kolmen karvaisen kanssa eläinlääkärillä rokotuksilla. Nikillä oli mennyt rokotukset umpeen jo viime vuonna, se oli mennyt multa ihan ohi. Konnalla menee vasta ensi syksynä, mutta päätin rokottaa kaikki koirat nyt samalla kertaa!
 
Ensin pääsi Syke puntarin kautta eläinlääkärin vastaanotolle, painoa näytti olevan 8,3kg. Hissi-pöytä ei haitannut yhtään eikä paljon mikään muukaan. Ja oli niin siistiä, kun sai paljon herkkuja. Ja kun herkkujen tulo loppui, niin piti alkaa komentamaan lekuria, josko se vaikka antaisi lisää nameja ;) Sykeröltä tyhjennettiin myös anaalit, koska se on muutaman kerran vetänyt pyllyä maata pitkin ja välillä kakatessa se saa kummallisia "kohtauksia" eli juoksee karkuun ja välillä jopa vingahtelee. Kuulemma anaalit oli yllättävän täynnä ja se voi olla syy noihin oireisiin. Kummallista kyllä, että näin pienellä pennulla jo anaalit vaivaisi.
 
Seuraavaksi oli Nikin vuoro. Niin kuin aina, se sai kuonokopan päähänsä. Ihan vain varmuuden vuoksi ja kopan kanssa se on paljon rauhallisempi, kun siihen vieraat koskee. Viimeisenä oli Konnan vuoro.
 
Nikistä on löytynyt jo vaikka kuinka paljon punkkeja, joten hankin sille punkkikarkotteen. Päädyin Bravecto-tablettiin, koska siitä kuulin paljon hyvää. Konnalle ja Sykkeelle en ainakaan toistaiseksi aio antaa mitään karkotteita, koska Konnassa on muutenkin koko sen elämän aikana ollut vain muutama punkki.

2 kommenttia:

  1. Bravecto on kyllä huippu! Viime vuonna oli Nipalla ja Miinalla käytössä, eikä koko kesänä näkyny sen jälkeen yhtään punkkia, kun ennen sitä niitä taas oli vähän väliä. Ja tosiaan vaikutti koko punkkikauden ajan! :) Tänä vuonna sitte kaikki koirat sai ne, vaikkei punkkeja ollu vielä löytyny, kun kahesta koirasta, mutta se oli vimppa niitti, kun mun jalalla ja niskassa kipitteli punkit!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuntuu tuo Bravecto olevan ihan huippu. Nikillä ei kuulemma ole ollut yhtään punkkia sen jälkeen, kun sen tabun sai. Uskomatonta :)

      Poista