torstai 23. heinäkuuta 2015

Eläinlääkärissä: korvatulehdus ja uintikielto

Sykkeelle oli varattu aika rokotuksille Juhannuksen jälkeiseksi maanantaiksi. Aamulla kattelin Sykkeen oikeaa korvaa, kun se punotti tosi paljon. Siellä näytti myös olevan nestettä ja se näytti märältä. Jonkin verran se ilmeisesti oli sitä myös raapinut, koska siellä näkyi pieni haavoja. Onneksi meillä oli ell-aika jo varattuna, niin ei tarvinnut erikseen lähteä viemään.

Ensin Syke sai rokotukset ja sen jälkeen eläinlääkäri tunnusteli vielä sitä hukassa olevaa pallia. Se kuulemma tuntui penisluun alla ja kuulemma on mahdollista, että se sieltä vielä tulisi (kun kyseessä on sellainen rotu/suku, missä hissikiveksiä on). En kuitenkaan laske sen varaan ja eletään sen mukaan, mitä meillä nyt on :) Harmittaahan se toki, jos joskus se valioituminen jää siitä kiinni, ettei päästä näyttelyihin (niin kuin Konnan kanssa). Mutta onneksi se ei harrastamista ja normaalia elämistä estä!

Sykkeen mielestä lääkepurkeilla voi ihan hyvin leikkiä!!

Seuraavaksi oli vuorossa korvien tarkastelu. Eläinlääkärin mukaan oikea korva näytti tulehtuneelta ja siitä otettiin vielä näytteet. Ja olihan siellä kokkibakteeri- ja hiivatulehdus. Korvakäytävä oli onneksi siisti, eli tulehdus ei ollut mennyt sinne. Saatiin Canofite-korvatipat laitettavaksi aamuin illoin kolmen viikon ajan ja vielä varmuuden vuoksi antibioottikuuriin resepti, mikäli pelkät tipat ei auta. Niin ja sen lisäksi vielä uintikieltoa heinäkuun loppuun asti :(

Tipat lähti onneksi hyvin vaikuttamaan, eikä tarvinnut hakea antibioottikuuria. Mulla ei ole vielä koskaan ollut noin kilttiä ja helppoa koiraa, mitä tulee hoitotoimenpiteisiin. Syke odottaa kiltisti, kun sille laitetaan korvatipat eikä venkoile vastaan. Ehkä sillä pyörii vain ne herkkupurkin koirankarkit mielessä ;)

2 kommenttia:

  1. Teidät on haastettu :)
    http://jumikiksi.blogspot.fi/2015/07/meidat-on-haastettu.html

    VastaaPoista