tiistai 21. heinäkuuta 2015

Mökki-Juhannus

Päätin jo keväällä, että minähän en kaupungissa tänä vuonna Juhannusta vietä, joten piti keksiä jotain... Mökki oli se ykkösvaihtoehto, vaikka telttailuakin mietittiin. Päädyttiin sitten siihen mökkiin, koska tunnetusti juhannus-säät ei ole juhlijoita suosineet ja kuraisten koirien kanssa vesisateessa telttailu ei kuulostanut houkuttelevalta. Suurin osa mökeistä oli tietenkin jo varattu toukokuussa, mutta löydettiinpä me vielä meille soveltuva torppa Keski-Suomesta.

Torstaina iltapäivällä startattiin auto kohti Saarijärveä. Muutaman kerran pysähdyttiin, kerran kahville ja kerran syömään. Perille kun päästiin, sai koirat juoksennella pitkin mökin pihaa ja kyllä sitä intoa riittikin. Mökki oli kaksikerroksinen ja yläkertaan oli jyrkät ja korkea-askelmaiset portaat. Syke alkuun jännitti niitä ja kun sitä kantoi sylissä ne rappuset, niin se oli kuin lentoon lähdössä; kaikki jalat sojotti suorana eri suuntiin :D Muutaman kerran kokeilun jälkeen nekin rappuset kuljettiin ihan omin jaloin.

Konna päätti kahvi-tauon aikana, että hän haluaa matkustaa edessä!

Illansuussa saatiin lisää koiravahvistusta mökille, kun corgi-lapsukainen Lili omistajineen liittyi seuraamme. Lili on Sykkeelle ihan loistavaa leikkiseuraa, kun ne on suunnilleen saman kokoisia ja muutenkin niill synkkaa hyvin! Kaikkia kolmea ei voinut samaan aikaan pitää pihalla tai sitten Konnalla piti olla tekemistä ja pallo suussa. Konna kiihtyy aika reippaasti, jos se näkee muiden koirien leikkivän ja haukkuvan, ja sen seurauksena se yrittää mennä väliin ja lähtee jahtaamaan. Kun sille tyrkkää pallon suuhun, niin se pystyy aika hyvin keskittymään siihen ja antaa lapsikoirien olla rauhassa :D

Keskellä-ei-mitään mökkeilyssä on se hyvä puoli, että koirien voi antaa mennä ulos ja sisään ihan miten huvittaa. Tai siis VOISI, jos ei olisi satanut koko ajan vettä!! Suoraan mökin ulko-ovesta alkoi hiekka-tie ja vasta sen jälkeen nurmikko. Voitte siis vain kuvitella, miltä mökin eteinen näytti kahden ensimmäisen illan jälkeen kun kolme koiraa juoksee ulos ja sisään. Kovasti me koirien omistajat pyydettiin kaikkia mökkeilijöitä putsaamaan koirien jalkoja aina kun ne päästettiin sisään, mutta välillä tuo meinasi unohtua :PMökillä oli myös järvenranta ja laituri sekä ranta-sauna. Lauantaina oli aavistuksen parempi ilma, niin lähdettiin käymään pentujen kanssa rannassa. Sykkeellä oli hepuli menossa ja se kävi kastelemassa tassuja vedessä. Hepuli-tohinoissaan se sitten ravasi laiturille eikä tajunnut, että laituri loppuu ja HUPS, sinne pulahti. Uppeluksiin asti ja kun pinnalle pääsi niin kaamee räpiköinti ylöspäin! Nostin Sykkeen vedestä takaisin laiturille ja se juoksi täyttä vauhtia rantaan. Mietin mielessäni että VOI PASKA, nyt sille jää tästä joku kammo eikä se ui enää koskaan... Muutaman hepulikierroksen se teki rannalla ja sitten se juoksi takaisin laiturille. Eli ainakaan laiturista ei jäänyt mitään kammoja. Pienen leikittelyn jälkeen Syke tuli veteen jalkoja myöten niin että vatsa kastui, mutta ei sen pidemmälle. Päätin että se riittää meille toistaiseksi, katsotaan sitä uimista sitten vähän myöhemmin :)


Kyllä mökillä on ihanaa. Etenkin kun siellä on rentoa porukkaa ja koira-murut mukana <3 Pelailtiin vähän pelejä, urheiltiin, syötiin ja herkuteltiin, nukuttiin ja levättiin, saunottiin. Ihan huippua. Koirat sai temmeltää ja kirmailla pitkin mökkiteitä. Kyllä mä vielä joskus haluan oman mökin!2 kommenttia:

  1. Sykerö on siellä niin söpösti ottamassa yhteispäikkäreitä "kyllä mäkin tähän vielä mahdun" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, se änkee aina pienimpäänkin koloon. Tai jos ei ole koloja, niin päälle nukkumaan :D

      Poista